dimarts, 25 d’octubre del 2016

Quin gust treballar diferent!!

Bona nit!

Hui hem tingut un dia molt xulo, ja que alguns companys ens han portat material divertit a classe o informació interessant. I encara ens han quedat cosas pendents per a demà! Com teníem tantes coses a fer, hem anant alternant un poquet de treball de llibre o llibreta, un poquet de col·laboració d'ells. Amb la qual cosa hem pogut gaudir de: tres històries curtetes del llibre de l'abecedari que ha portat Luna, l'experiència de la tia d'Isaac com a mestra en un circ, un llibre de búsqueda d'objectes de Gerard, la caixa de ciències que havia preparat Anna amb un bon grapat d'informació sobre el treball que es fa a l'escorxador de pollastres, dins del sector de les fàbriques i tallers (fins i tot ha portat la roba de protecció que usen els treballadors i ens hem rigut moltíssim provant-nos-la!). Hem acabat el dia amb un resum de la feina, com a taxista, que fa el tio de Víctor, dins el sector dels treballs que són serveis, la lectura conjunta del poema "El fantasmito" (i que anem a preparar en forma de rap) i el conte "El buen lobito" que hem llegit en veu alta i ens ha deixat bocabadats amb el seu final inesperat, que ens ha donat per a parlar de la manera de ser de les persones, la confiança en els altres, la mentida i la decepció.
O siga, que el dia de hui ha sigut complet!

Com estem treballant d'allò més bé, i anem a bon ritme, la setmana que ve la dedicarem a repassar els conceptes apresos fins ara i a posar en pràctica algunes activitats de treball cooperatiu, així com a iniciar la marxa de treballar en equips i amb rols individuals que aniran canviant amb el temps (ja us explicarem un poquet més en què consisteix això de l'aprenentatge cooperatiu). A més a més, ens aproparem a la figura de GLORIA FUERTES (ja hem començat a conèixer algunes obres seues) i us convidem a aportar tot allò que trobeu al voltant d'ella o la seua obra i que us vinga de gust que els vostres fills i filles duguen a classe per compartir amb la resta de companys.

La veritat és que he de felicitar-vos a tots, mares, pares, ties i xiquets i xiquetes, perquè la il·lusió i l'esforç que esteu posant per tal de fer les classes diferents i significatives està sent un regal, per a ells com alumnes i per a mi com a mestra. És increible vore els vostres fills i filles explicant perfectament allò que han portat a classe i que és un extra a banda del que fem i que ja està programat. Amb això queda demostrat que, quan un xiquet aprén de manera significativa, quan aconseguim que s'interesse pel que estem ensenyant involucrant-lo i relacionant els conceptes amb la seua vida real... L'APRENENTATGE ARRIBA DE MANERA NATURAL, QUASI SENSE QUE ENS ADONEM i sense la necessitat de maxacar els conceptes de manera avorrida una vegada no estan a l'escola.

Així doncs, una vegada més: ENHORABONA A TOTES I TOTS I ENDAVANT! :)

Gaudiu de les fotos tant com nosaltres amb el dia de hui!

Bona nit.

















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada