dimecres, 16 de novembre del 2016

Ja som experts en la Roma antiga!

"Quan tornàrem del pont, Darío va portar uns fulls que havia escrit contant el viatge que havia fet. Un dels dies va visitar un teatre romà..."
 
Així podría començar la nostra "història d'amor" amb els romans i la seua civilització de fa segles.
 
Una sola pregunta: "Al teatre feien les funcions igual que ara?" va ser el començament de moltes preguntes més. Tots volien saber, conèixer, entendre per què vivien de manera tan diferent.
 
Com podíem haver passat tot el dia parlant  només de romans, vaig llançar el suggeriment de que, qui vulguera, podia investigar sobre aquesta civilització tan important i tan antiga.
 
El resultat: increïble! No ens cap més informació al nostre mural. Hem posat els llibres i els treballs que no podíem penjar a una taula, com a material de consulta, perquè, només acaben el treball de l'assignatura que siga, volen continuar llegint, mirant, aprenent...
 
Com li deia ahir a una de vosaltres: jo no envie deures (més enllà de llegir el que els agrada i repassar quan tenen prova de ciències o dictat), però els deures se'ls estan posant ells a soles, perquè volen, perquè els agrada fer i compartir, perquè estan enganxats a voler saber i aprendre! I estic molt feliç de veure la seua actitud i les seues ganes.
Amb tot el que estan fent de romans o de Gloria Fuertes, estan investigant, cercant informació, llegint, fent l'esforç d'entendre, assimilant continguts per poder explicar-los, llegint a classe en veu alta... Estan assolint habilitats bàsiques per asentar els coneixements i l'hàbit d'estudi. Perquè volen. I perquè els esteu acompanyant i reforçant. Gràcies!!
 
Us deixem unes quantes fotos d'ahir mentre llegien tot el que ens quedava per compartir de romans (que era molt! perquè anem traguent ratets com podem), i el nostre mural dedicat a aquesta civilització. A més a més, i com veieu a les fotos, una de les coses més xules d'ahir va ser intentar escriure en números romans el número de llista de classe de cadascú, seguint les explicacions que Clara ens va fer de la regla de la suma, la resta i la repetició (molt ben fetes!) i les anotacions dels números que va fer Carla a la pissarra. Com damunt tenim penjada la "xulla" que va portar Moisés on estan tots els números, intentàrem fer-ho requetebé. Ja us contarem, perquè ens queda comprovar els resultats!

 
 





















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada