dimarts, 22 de novembre del 2016

Treballem la llengua

Bona nit!
Estem ja ben ficats en el curs de segon. Ja no estem a setembre, com quan començàrem el curs i érem encara de primer, quan tot era més o menys facilet perquè era un recordatori, i tots aconseguiem uns resultats boníssims quasi vivint del record.
Ara, poc a poc, els continguts pugen de nivell, hem d'escriure més i, just per això, apareixen més faltes d'ortografia. Escriure en valencià no és fàcil, hi ha molts dígrafs que sonen més o menys paregut, sons que son iguals però en unes paraules s'escriuen d'una manera i en altres d'una altra diferent, hi ha moltes excepcions de les normes... O siga, que és més complicat que fer sumes. Per això, hem començat a escriure contes. Sí, sí! Perquè si a caminar hem aprés caminant, a escriure haurem d'aprendre escrivint.
Estem fent un conte de por i misteri, ja quasi el tenim acabat. Com que redactar amb punts i conectors ens costa prou, el que hem fet es construir el conte entre tots! Va començar Diego, va continuar Roderic i ahí anem! Cadascú diu una oració que segueix el que acaba de dir el company anterior. És súper divertit perquè alces el braç i, quan et toca, pot ser que hages de canviar ràpidament la teua idea perquè el de davant ha dit alguna cosa que no té sentit pel que tu havies pensat!
Damunt, abans de dir la nostra part hem de llegir tot el que ja està escrit, així practiquem entonació dels diferents tipus d'oracions, aprenem a respectar els punts i les comes, ens acostumem a les paraules conectores que uneixen oració amb oració... Treballar així també ens està ajudant a aprendre a construir textos on hi haja punts (si no el pobre lector es moriria sense poder parar a respirar!), perquè cadascun de nosaltres sols diu una oració, més llargueta o més curta, i l'acabem en punt per a que un altre continue i anar agafant així la conciència d'oració. A més a més, treballem l'atenció i la comprensió oral, perquè si no estem atents no ens enterem ben bé del que conten els companys i no podem participar perquè ens hem perdut, i això no ens agrada a ningú.
Heu de saber que estem preparant una sorpresa amb el nostre conte. Ja sabreu més coses endavant! I us avisem que aquest és sols el primer de molts, perquè estem agafant gust a això d'inventar histories entre tots!

Parlant de tot un poc, ací us deixe els enllaços de les cançons que cantarem a Nadal, per si voleu cantar-les a casa i que els vostres fills us facen un mini concert.
Son xulísimes!!

ELS TRES REIS ARRIBEN A CIUTAT

UN AÑO MÁS

Bona nit a totes i tots!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada