dijous, 26 de gener de 2017

Caixa de Moisés, visita especial, plantes... i més!!

ENTRADA REEDITADA AMB (PER FI!) LES FOTOS CORRESPONENTS!✌ (Baix del tot)

Portem dies volent compartir amb vosaltres tot el que estem fent, però continuem amb problemes amb les fotos. 😕
Només les tinga fora del telèfon, estaran ací, perquè la veritat és que en són unes quantes.
Divendres, Roderic, Raquel i Iván ens van parlar de les tres plantes súper boniques que ens han portat, i que de moment formen part del nostre jardí de cintes. A més a més, Roderic ha portat un llibre súper xulo sobre tot el que hem aprés de les plantes amb molta informació. 
Per la vesprada, ens va visitar Sandra, la mare d'Hugo, per compartir amb nosaltres la seua experiència com a docent a un institut on l'alumnat provenia de famílies desfavorides, desestructurades i amb molts problemes. Estiguérem raonant, preguntant i, sobre tot, reafirmant-nos en la sort de tindre unes famílies com les que tenim, que es preocupen per nosaltres, pel que fem a l'escola i per que tingam tot el que ens fa falta sempre. Va ser una experiència molt bonica, un "colp" de realitat contat per una persona propera que no és ni mare, ni pare, ni mestra d'ells (llevant d'Hugo, clar). Moltes gràcies Sandra per la teua aportació! 
Estos dies, a banda de la resta portant-ne, l'ortografia i gramàtica noves i la unitat de l'aigua a socials, també estem dedicant-los a parlar d'aquells que no tenen tanta sort com nosaltres, els que viuen en guerra, els que han d'emigrar i poques vegades arriben al seu destí i de que volem un món millor i més just. Les seues reflexions i els seus comentaris són dignes de tot el meu respecte i admiració, i demostren ser uns xiquets molt sensibles i sensibilitzats amb tot el que ens envolta. També hem cantat i traduit la cançó IMAGINE de John Lennon i ara estem preparant l'activitat que farem tot el centre el dia de la Pau (proper dilluns).
En castellà tenim nova mestra, es diu Natalia, porta ulleres i és la germana bessona de Noni. Des de que ella ha arribat fem un extra esforç per usar el castellà quan toca perquè és una mestra diferent, així doncs, de moment, es queda amb nosaltres. 😂A més a més, Natalia ha portat a classe la novel·la original de "El Mago d'Oz". Estem llegint-la per capítols i ens està agradant moltíssim, tant que no dubten en preguntar les paraules que no entenem perquè té un vocabulari molt ric. De fet, ens agradaria llegir més cada dia, però ni Natalia ni Noni volen. 
A valencià hem començat a escriure el conte que anem a presentar per als Premis Sambori de les Trobades. Estem escrivint-lo entre tots, posant-nos d'acord democràticament en triar les idees de la història i emocionats perduts imaginant què passaria si allò fóra de veres, perquè els protagonistes som tots nosaltres! Ja us el farem arribar quan estiga acabat. 
Dimarts, Moisés ens va portar la Caixa de Ciències sobre la unitat 4 de naturals. Ens va contar com havia plantat oliveres amb el seu iaio, tot el procés des de que es planta la llavor fins que s'arrepleguen les olives i es fa l'oli. Ens va ensenyar una olivera xicoteta que té a un test i que estarà en classe fins dilluns. I com a sorpresa final, va portar pa torrat de canapé i una botella de l'oli que fan els seus iaios a la cooperativa perque poguérem tastar-lo. Estava... mmmmmm! Moltíssimes gràcies Moisés (i família) pel treball ben fet. La setmana pròxima la caixa ens la portarà Patricia. Ja tenim ganes de veure que ens conta!
Zoe i Isaac, aprofitant que hem fet la unitat de les plantes, ens han regalat mandarines i llimes per a tots! Moltes gràcies, xics! Un súper detall! Zoe va portar també brécol per explicar les seues característiques, i una llima per poder obrir-la i observar els pínyols. Ens queda pendent plantar les llavors, que ho farem més endavant, ja que ara estem massa embolicats amb el premi Sambori i la Pau.
Carla, Raquel i Naiala han fet aportacions especials que ens contaran demà divendres. Gràcies xiques!!
Per cert, com que estem amb el tema de l'aigua, demà us arribarà una noteta amb algunes coses que necessitem per fer uns experiments a classe. 
Bé, esperem poder pujar les fotos a la següent entrada, perquè són molt, molt xules.
Una abraçada i bona nit!