dilluns, 20 de febrer del 2017

Caixa de Martina i visita a la biblioteca del poble

Dimarts li va tocar a Martina obrir la caixa de ciències de la primera part del tema 5 de naturals. Ens va portar, de sorpresa, la seua tortuga Tuga, perquè veièrem de més prop un rèptil i poder comprovar, més enllà del llibre, com són estos animals vertebrats que hem estudiat. Així doncs, començà parlant-nos d'ella, de les seues característiques com a rèptil que és, de la seua procedència, el que menja i com viu.
També ens va contar en què consisteix adoptar, o ser família d'acollida, d'una mascota, i perquè és tan important que hi haja persones que vulguen fer aquest paper amb els animals abandonats o maltractats. En el seu cas, ens va parlar de què implica acollir un gos, i ens va contar la història de Nana, Uma i Bosco, gossos que ella i la seua família han acollit i cuidat com si foren seus, i que han canviat moltíssim la seua salut i el seu aspecte físic gràcies a tindre un hogar on s'han ocupat d'ells. Alguns companys de classe aprofitaren per parlar de les seues experiències amb animals.
La caixa portava també un mural molt complet de la classificació dels animals vertebrats i invertebrats, que ens va servir per ampliar un poquet els nostres coneixements. També ens trobàrem al obrir-la un globus amb forma de cuc, un cargol de mar i una estrela de mar (aquesta última feta de plastilina), com exemples d'animals invertebrats. Ens va agradar molt la visita de Tuga, que per cert, aprofità per fer un pis al terra quan Martina la passava d'un equip a un altre, i ens vàrem riure molt.
Com sempre, obrir la caixa va ser una experiència molt enriquidora que ens va servir per repassar i per ampliar coneixements d'una manera motivadora i propera. Moltes gràcies Martina, i família, pel treball ben fet!!






















Com ja sabeu, dimecres anàrem de visita a la biblioteca del poble, on hi havia una exposició de llibres "pop up" i ens esperaven Sara la bibliotecària i la contacontes Marta Pereira per ensenyar-nos-els bé i contar-nos moltes coses sobre aquest tipus de llibres.
L'exposició ens va encantar, i els llibres que Marta ha fet i ens va ensenyar, també. Però la sorpresa més gran ens la dugueren quan Sara ens va mostrar un llibre pop-up súper especial per a nosaltres: El Mago de Oz!! A punt com estàvem d'acabar la novel·la a classe, ens vam emocionar moltíssim segons anaven reconeixent les il·lustracions fetes en 3D: La Ciudad Esmeralda, la casa de Dorothy, los personajes, el globo del Mago de Oz... I damunt Sara ens va felicitar per estar llegint-lo! A més a més, per rematar la visita tan xula, ens va ensenyar el llibre 3D de "Alicia en el País de las Maravillas", que és el pròxim que llegirem a classe de castellà amb Natalia (divendres acabàrem de llegir a Dorothy i, encara que teníem sempre moltes ganes de llegir més per avançar, ens quedàrem molt despagats quan arribà el moment de tancar la novel·la per a sempre).

Ja en tenim una altra experiència enriquidora per continuar construint el nostre futur aquest curs!



























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada