diumenge, 5 de febrer del 2017

Els nostres experiments

Arrel dels experiments de l'aigua, hem tingut alguns alumnes amb ganes de provar coses a casa que han volgut compartir a classe les seues experiències.
Roderic ens va portar un ou diferent. Sí! Un ou que botava sense trencar-se, com una pilota, i damunt de color blau!
Ens va explicar que, per fer-lo, va posar l'ou a un recipient amb vinagre durant dos dies i mig, i que per tintar-lo va usar la tinta que va extraure d'un retolador. Tots poguérem tocar-lo i olorar-lo (feia olor a vinagre!), i descobrírem que es veia perfectament el rovell dins, que s'havia quedat com apegat a una banda del'ou. Ens va agradar molt el seu experiment! Gràcies per compartir-lo amb nosaltres, Roderic!!
Martina va dur aigua i oli i ens va ensenyar com fer un experiment molt xulo: barrejar aigua i oli i veure que l'oli es queda dalt de l'aigua, creant un dibuix ben bonic. Ens va explicar, molt bé, que això és gràcies a que la densitat de l'oli és menor que la de l'aigua, i per això sura. Moltes gràcies, Martina! Molt interessant i molt fàcil de fer a casa!
Arrel d'aquest experiment pensàrem que, tal volta, podíem repetir-lo però afegint a la barreja de líquids color. I esta experiència és la que farem demà dilluns, perquè Zoe ens ha portat els ingredients necessaris. Gràcies!! Ja us contarem què observem i com actuen l'aigua i l'oli amb contacte amb el colorant alimentari.
El millor d'aquestes col·laboracions, com sempre, és l'esforç dels alumnes per contar la seua experiència als companys, l'interés que es genera quan qui conta alguna cosas és un igual a ells i com les ganes d'investigar i voler fer es contagien.
Continuen en cua d'espera algunes aportacions especials que no estan relacionades amb els experiments, però que ens contaran ben aviat.
Ens veiem demà!

















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada