dilluns, 27 de març del 2017

Caixes dels ecosistemes: Luna i Clara

La setmana passada i l'anterior obrírem dos caixes ben xules i documentades que ens parlàvem dels ecosistemes: la de Luna i la de Clara. 

Luna ens va portar i explicar un mural amb informació general sobre els ecosistemes amb finestres que s'obrien i contenien encara més dades importants. Ens va vindre molt bé per tal d'assolir el concepte d'ecosistema, de què està format, les necessitats dels èssers vius, els tipus d'ecosistemes... i més!
Després va ensenyar-nos un altre mural que parlava dels ecosistemes ací a la nostra comunitat i els seus éssers vius, que va documentar amb algunes de les plantes que tenim al nostre territori. Ens va agradar moltíssim poder tocar i veure de prop les coses que aprenem al llibre, però sobre tot, les que no eixen en ell!
Luna ens va parlar del "Cicle de la vida" tal com Mufasa li ho explica al seu fill Simba, i com que tots coneguem la pel·li, de segur que és una informació que mai oblidarem. A més a més, ens va mostrar un ecosistema aquàtic (l'oceà) que ha fet en forma de maqueta i vam fer un joc molt divertit en el que havíem de classificar els animals segons el medi físic on viuen, per tal de crear ecosistemes.
Moltes gràcies, Luna, pel teu súper treball amb la caixa i per tota la il·lusió que vares mostrar mentre ens contaves i mostraves!




















Clara va obrir la seua caixa dimarts passat, també amb molta il·lusió per compartir el seu treball. Tota la informació que va portar-nos va ser perfecta tant per ampliar els coneixements que ja teníem com per complementar la caixa de la seua companya i, sobre tot, per descobrir-nos dades que no sabíem.
Clara va començar explicant el seu mural en el que havia relatat el seu viatge familiar al Parc Reserva Natural de Doñana. En el seu treball ens contava molt bé com són els ecosistemes de la marisma i el bosc, i a més ens va decobrir una cosa que no sabíem: la marisma a l'estiu, amb motiu de la falta de plujes i aigua, es convertix en un altre ecosistema, el desert. Curiós, veritat?
També ens va explicar que aquest parc natural és el lloc on paren a descansar moltes aus quan fan els seus viatges migratoris cap a puestos més càlids.
Ens va mostrar fotos de com és el terra de la marisma quan es queda sense aigua, i la veritat és que a alguns els va impressionar prou que un mateix ecosistema puga canviar tant en tan poc. També va ensenyar-nos unes quantes fotos més del seu viatge, on vàrem poder veure la seua convivència amb els animals i la meravella de paisatges a aquesta reserva natural. A més, ens va portar un llibret molt interessant sobre totes les espècies d'aus que hi ha a Doñana i que ja forma part de la nostra taula d'informacions especials perquè qui vulga puga llegir-lo.
Moltes gràcies, Clara pel teu treball ben fet, el teu interés i les teues ganes de compartir!

De veres, no puc estar més agraïda a tots, xiquets i famílies, per estar fent tan especial la construcció del futur dels vostres fills a la nostra aula. Ells ixen de classe amb ganes de continuar aprenent, però tornen de casa amb més motivació encara. ENHORABONA A TOTS! 


















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada