dilluns, 27 de març del 2017

Concurs de contes en castellà i aportacions especials

Ens fem majors i, cada vegada més, tenim els peus a l'aula de tercer de primària. És per això que últimament incidim més, encara, en la importància de respectar unes normes bàsiques a l'hora d'estructurar els nostres textos, a banda d'intentar aplicar totes les normes ortogràfiques que anem aprenent a cada unitat.
La setmana passada vam fer un concurs de contes en castellà, amb la idea de fer uns quants més d'ací a final de curs, en les dues llengües. El nostres contes en aquesta ocasió eren prou dirigits ja que es tractava d'aproximar-se a l'estructura ideal més que una altra cosa. Així doncs, els vàrem escriure prestant molta atenció a les pautes donades. Natalia va remarcar la importància d'escriure oracions curtes i amb la informació ordenada.
Com que era un concurs, decidírem triar el guanyador per votacions (que Natalia no sap per què però ens encanta!), i com que som majors, vam haver de valorar els contes de l'1 al 5, segons si ens havien agradat poquet o moltíssim. Els contes estaven numerats de manera que, quan Natalia el llegia, no sabíem a qui pertanyia, i així ens podíem centrar en la seua estructura i el contingut per valorar de manera objectiva i no per amistats.
El conte guanyador va ser el de Zoe amb 102 punts, que curiosament, cumplia tots els requisits que havíem treballat, a banda de contar una història molt entretinguda.
Natalia va voldre triar un altre conte que també s'acostara a les exigències de la prova i que, en aquest cas, damunt allargara prou més la història, respectant normes i punctuació fins el final. Aquest va ser el d'Emma.
ENHORABONA XIQUES!! I felicitats a tots per el bon treball que vàreu fer! Ara... aneu practicant per al pròxim concurs!




Com que divendres és el dia on podem trobar una estona per les aportacions especials, Roderic ens va voldre ensenyar unes fotos que va portar quan estiguèrem amb la unitat de l'aigua (encara tenim cua d'aportacions!!). Parlàrem del perill que tenim de que cada vegada més al nostre planeta hi ha menys aigua, i de com el gel del Pol s'està desfent massa ràpid. Ens va ensenyar les fotos mentre ens explicava les conseqüències tan negatives de la contaminació i la falta de conciència de l'ésser humà cap al nostre planeta. 
Tant de bo els que manen al món tingueren les inquietuds i la conciència que tenen els nostres xiquets! Moltes gràcies Roderic per compartir!!







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada