dissabte, 8 d’abril del 2017

Caixa de Víctor i aportacions

Dijous, just el dia d'abans de fer la prova de socials del tema 6, Víctor va portar la seua caixa de ciències i ens va descobrir una maqueta súper xula en la que es veien molt bé les diferències entre el paissatge d'interior (muntanya i plana) i el de costa, i també com són els rius segons on estan: muntanya, plana, costa.

A banda de explicar-nos els diferentes elements que podíem veure a la seua maqueta, ens va contar com l'havia fet, per si algú s'animava a fer-la en casa.
A més a més, ens va portar també una presentació de diapositives Power Point amb diferents imatges de tots els elements del paissatge que eixien a la seua maqueta.

Ens va vindre fenomenal ambdues ajudes, per ser tan visuals, per repassar tots els conceptes importants que necessitaven recordar per al control!
Ens quedem la maqueta a classe!! Mil gràcies Víctor i família pel treball ben fet i la il·lusió!





















Dijous per la vesprada Zoe ens va portar plastilina que havia fet ella a casa i, a banda de passar-la perquè tots pogueren tocar-la, ens va donar un trosset i ens va explicar molt bé com poder fer-la nosaltres. De fet, fins i tot alguns varen voldre prendre nota a l'agenda de la recepta de la plastilina casera. Moltes gràcies Zoe per comparti i contar-nos!



Divendres per la vesprada, Gerard va explicar-nos un experiment que va portar ja fa temps però que encara no havíem pogut fer i que ens va encantar! EL GOT QUE BEU AIGUA!
Com podeu veure a les fotos, per poder fer-lo necessitàrem: un plat, un got, una espelma, dos monedes i aigua. Ah! I un encenedor que sols podia tocar la mestra! 
L'experiment consistia en: plenar el plat d'aigua, posar al centre les dues monedes una damunt l'altra, sobre elles l'espelma, encendre el ciri i tapar. Però com que se'ns apagava cada vegada que ho feiem i Noni va explicar que passava perquè igual necessitàvem un got més alt, nosaltres, que som molt espavilats, li diguèrem que tallara l'espelma (que no volíem quedar-nos sense vore el resultat, bàsicament!). 
I ara sí, l'experiment va funcionar! Quan tapàrem amb el got el ciri encés... De sobte va començar a pujar el nivell d'aigua dins el got mentre el foc s'apagava. Va estar molt xulo! I Gerard ens va aclarir que això passa per la pressió atmosfèrica. Moltes gràcies Gerard per compartir aquest experiment tan guai amb nosaltres! Ens ha agradat moltíssim i ens ha servit per recordar la rel·lació entre aigua i aire.










Noni Medina Ibáñez. Mestra d'anglés i primària.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada