dimecres, 14 de febrer del 2018

2ª Rock Session

Hui hem tingut la segona Rock Session a la nostra classe, i ha vingut Rafa, el pare de Pepa i baix del grup BESUGO, a presentar-nos el disc que acaba de traure el seu grup, i que aquests dies hem estat escoltant a classe.

Rafa ens ha fet una explicació súper completa de com és el procés de la gravació d'un àlbum, començant per la part més important per a que això siga possible: els assajos.

I gràcies als vídeos que ens ha portat, ens hem colat a un assaig de BESUGO, i a part de la gravació del disc. Hem aprés que quan un grup grava una cançó... normalment ho fan per separat (dins unes "peixeres" a un estudi de gravació): percussió per una banda, vent per altra, veus per altra, corda... i així.
Quan ho fan d'aquesta manera, els que estan gravant porten uns auriculars amb els que escolten la melodia base, per així poder tocar o cantar quan els toca.

També ens ha dit que per gravar un minut d'una cançó un grup pot estar de dos a tres hores... Depén de les errades que facen al gravar, imagineu un àlbum sencer!!!

Hem vist com, després de gravar cadascú la seua part del tema, junten totes les parts amb una màquina plena de botonets, cada part de la qual representa els diferents instruments.

Al grup de BESUGO hi ha uns dotze integrants, quasi res!! Sols de guitarres hi ha tres. I a banda dels instruments digam "típics", també en tenen saxo, trompeta i trombó. 

Després d'explicar-nos tot d'allò més bé, i de contestar les nostres preguntes amb molta paciència, hem posat de fons una de les cançons del disc, Festa, i Rafa ha tocat en directe el seu baix, mentre nosaltres anàvem llegint la lletra a la pissarra. Encara que estàvem tan bocabadats mirant-lo tocar, que les que més cantaven eren Mª José, Mercé i Noni.

Per acabar, Rafa ens ha regalat a tots una xapa, amb el dibuix de la portada i de la contraportada del disc... I ENS HA DIT QUE TORNARÀ AMB UNS QUANTS COMPONENTS DEL SEU GRUP UN ALTRE DIA!!! 

Tenim o no tenim moltíssima sort? 😉

MOLTES GRÀCIES RAFA, I MªJOSÉ, PER FER POSSIBLE AQUESTA EXPERIÈNCIA TAN PROFITOSA I, SOBRE TOT, BONICA I IL·LUSIONANT.💖👏👏

Aprendre així és un luxe!!✌

Us esperem ben aviat a la nostra classe!




































Noni Medina Ibáñez. Mestra d'anglés i primària.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada