divendres, 2 de febrer del 2018

Aprenentatge cooperatiu

I després d'un trimestre sencer i un mes del segon... Hui, per fi, hem començat a treballar d'una manera més productiva, a nivell acadèmic, però sobre tot a nivell personal.
Des de hui, i tot el que queda de curs, anem a treballar de manera cooperativa. 
Tindrem, obviament, els nostres moments de treball individual, perquè els necessitem, però la nostra dinàmica serà normalment la de compartir coneixements, intentar resoldre dubtes entre nosaltres, organitzar-nos entre tots el treball i, sobre tot, funcionar i decidir com equip, que no és gens fàcil, però que ens va a ajudar a tots a descobrir capacitats nostres i dels altres que no sabíem que teníem.
És una manera de treballar molt bonica, i també un poc costosa, perquè acostumar-se a deixar de costat els individualismes no és gens fàcil. Però els resultats a nivell acadèmic i convivencial són tan bons que paga la pena almenys intentar-ho.
Després vos faré arribar un vídeo on es veu un moment de la primera sessió d'aquesta manera de treballar, perquè vos pugau fer una idea aproximada de la dinàmica. I dic aproximada perquè hui han treballat sense tindre encara "càrrecs" dins l'equip (ja us contarem més sobre això), i amb encarregats la dinàmica canvia un poc, clar. Però així podeu vore que des de ja... Les nostres classes deixen de ser classes silencioses en el moment de volcar l'explicació als llibres, quaderns o llibretes. Des de hui, a les nostres classes hi haurà molt de diàleg, de discussions (en el sentit literal i bo de la paraula) i ambient de col.laboració.
Us anirem contant!😉

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada