dilluns, 2 d’abril del 2018

Que som portada de diari!!

L'últim dimarts de classe, abans de les vacances de Pasqua, tinguèrem una visita molt especial: Javier Borràs, papà de la nostra companya Claudia, i director del diari EL MUNDO ací a la nostra Comunitat, vingué a passar les dues primeres sessions a la nostra classe i a contar-nos a muntó de coses interessants sobre el seu treball i sobre la premsa escrita.

Per començar, i com que hui en dia no estem ja tan acostumats a veure diaris i a utilitzar-los com a font d'informació, ja que tenim al nostre abast internet, Javier ens va dur un bon grapat de diaris de tot tipus, fins i tot esportius (amb el que ens agrada el futbol a la classe...) perquè els fullejàrem, analitzàrem per damunt i llegírem.

Javier ens va contar com és l'estructura de la portada d'un diari, és a dir, la seua primera pàgina, i ens va explicar què és cada element que apareix en ella. Per a fer-ho, a més d'utilitzar alguns dels diaris que havia portat, va traure una portada sorpresa on NOSALTRES, la classe de 1r C, ÈREM ELS PROTAGONISTES!!!
Les nostres cares quan va ensenyar-nos la portada van ser un poema!! Nosaltres al diari EL MUNDO??? De veres??

Aleshores, sobre aquesta portada, Javier ens va explicar com es confeccionen les notícies, com es rectifiquen amb l'ordinador fins que estan perfectes, què és una base de dades i imatges i com s'utilitza per completar la redacció de cada notícia.

Resulta que a la "nostra" portada es parlava d'Axl Rose, el vocalista de Guns N' Roses que ens encanta, de Jose Manuel Casany, cantant de Seguridad Social, del Grammy que ens han donat pel nostre projecte musical, de Garfio, de la nostra nova mascota de classe (el gato de Chesire) i, com no, de la nostra Paraula de Fada. Anar llegint els títols i anar "descobrint-nos" en ells va ser molt emocionant!!

O siga, que a més d'aprendre moltíssim sobre la premsa escrita, sobre la confecció d'un diari i poder preguntar-li a Javier tot el que volíem saber de la seua professió.. Tinguèrem de regal SER PROTAGONISTES en la portada d'un dels diaris més importants al nostre país i una còpia d'eixa pàgina per a cadascú!

Javier va tindre moltíssima paciència amb nosaltres i ens va explicar tot d'allò més bé.

Des del nostre raconet particular, ací a la red, volem donar-li les GRÀCIES DE TOT COR, pel seu temps i la seua il·lusió per aquesta visita. I per fer-nos un regal amb tant de sentiment, al que no li faltava detall, i que sense dubte ens farà recordar aquest curs amb estima, per molt que passe el temps.

MIL GRÀCIES JAVIER! I...recorda que t'esperem un altre dia perquè ens deus una foto amb tots!!

Som molt afortunats! 😊😉

(En uns dies, afegiré 4 vídeos més que encara falten).





















































Noni Medina Ibáñez. Mestra d'anglés i primària.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada