divendres, 13 de gener del 2017

Aprenem sobre les plantes i investiguem!

Bon dia a tots i benvinguts a un nou any ací al nostre racó!
 
Ahir va estar un dia prou entretingut, ja que com portaven dos dies sense parar d'aprendre coses noves (inclosa la resta portant-ne, que ens està agradant a muntó!), aprofitàrem els últims deu minuts de la sessió de naturals per baixar al pati a "observar i investigar". Estem amb la unitat de les plantes, que és molt interessant, i què millor que baixar a l'aire lliure a veure si trobàvem els tipus de planta que estem estudiant: arbres, arbustos i herbes, i si els arbres del pati són de fulla caduca o perenne. Així doncs, agafàrem les nostres llibretes de ciències i el llapis i ens baixàrem a donar una volta gran per l'escola per després anotar de manera lliure (cadascú va escriure les coses que més li havien cridat l'atenció) i, fins i tot, dibuixar, tot el que havíem observat i del que havíem parlat: des dels arbres que trauens els seus arrels fòra de terra per poder trobar aliment ,fins d'una abella que anava de floreta en floreta i que deduírem que fa una funció similar a la que fan els ocells o el vent amb la reproducció de les plantes: transportar algunes llavors, o polen, en les seues potetes i deixar-les caure en un altre puesto, fent que germinen lluny del lloc original de la planta. L'experiència va estar molt xula i, en general, vam omplir bé d'informació el nostre full de la llibreta (això sí, sense donar-li importancia en aquest cas a l'ortografia, ja que l'objectiu era un altre completament diferent).
Hui toca plantar "cintes" partint dels xicotets tubérculs que fa aquesta planta, i la setmana que ve germinarem llavors, per veure la diferència entre una manera de reproducció i l'altra.
Dimecres, Martina va aportar dos murals molt xulos sobre les parts d'una planta, la funció de cada part i els tipus de planta, i sobre el procés de trasplantació d'una planta que s'ha fet gran i necessita més espai; també va dur una planta per tal de poder observar el tipus de fulles i tija. Va estar molt interessant i va ser súper profitós. Gràcies!!
Arrel d'açó, aprofite per dir que les aportacions que vulguen fer els alumnes i tinguen relació directa amb el que estem aprenent en el moment, poden arribar qualsevol dia (millor si m'ho feu saber i així busquem una estoneta per veure-les), mentre que les aportacions "especials" sols les tractarem divendres,  (de fet, encara tenim algunes en cua esperant des de Nadal!!). Ho farem així, més que res perquè... ens falten hores per poder fer tot el que voldríem! Però seguim estant oberts a qualsevol aportació, ja que tot és motiu d'aprenentatge de qui porta la informació i de qui la rep, i ens encanta! Això sí, hem de tindre paciència i saber que anirem fent-les poc a poc.
Dimarts començarem el dia cantant "Hijos de un mismo dios", de Macaco. Parlàrem una estona del que tracta la cançó i de la sort que tenim d'haver nascut on hem nascut, entre altres moltes coses. Les seues reaccions van ser molt boniques, i crec que d'esta cançó anem a poder fer alguna activitat especial que ja us anirem contant.
Us citarem per a la reunió informativa de segon trimestre d'ací un ratet, i en eixa reunió explicarem la marxa d'esta avaluació i algunes novetats.
 
Queden un muntó de fotos de Nadal (entre altres les del Mercaet, que va estar fenomenal i va servir per simular compra real, amb tractament de monedes, càlcul mental i tot el que implica anar de compres), però he destrossat el meu telèfon, on les tenia totes, i estic en procés de recuperar-les. "¡Cosas del directo!". Només les tinga, les pujaré al blog.
 
Mentre, ací teniu algunes d'ahir i dimecres.
 
Un beset i feliç tornada!!
 
















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada