dilluns, 20 de febrer del 2017

Continuem amb aportacions especials i celebrem el dia de l'amistat

Fa dos divendres, Emma i Luna ens contaren la seua visita al Palau de les Arts, on assistiren a una obra molt divertida de la que, a més de contar-nos el seu argument, ens varen fer una xicoteta representació mentre la narraven. La veritat és que ens ho varen passar tan bé veient-les i escoltant-les com elles s'ho van passar al Palau de les Arts. Gràcies per compartir la vostra experiència, xiques! Segur que així algú s'anima a anar també!








Al llarg de la setmana també tínguerem una aportació especial que ens va dur Diego: un mural sobre l'edifici Burj Khalifa que es troba als Emirats Àrabs i que és l'edifici més alt del món. Va ser molt interessant perquè just una de les dades que va contar-nos sobre aquest edifici emblemàtic fou el fet que necessita milers de litres d'aigua de proveïment cada dia, i això ens va cridar molt l'atenció perquè amb la unitat de l'aigua de socials hem parlat molt de la importància de l'estalvi d'aigua. Gràcies Diego pel teu treball i interés per aprendre. 



Dimarts 14 el calendari deia que era Sant Valentí, però nosaltres celebràrem El dia de l'Amistat. Tindre un bon clima i una convivència positiva a l'aula és fonamental per evitar conflictes i per, si a pesar de tot aquestos sorgixen, poder resoldre'ls de manera pacífica. Vindre a escola feliç fa possible que els alumnes vulguen aprendre i tinguen ganes de fer. Així doncs, aprofitant una estona de la sessió de castellà, vàrem decorar unes postals amb destinatari anònim i escrivírem missatges amables i bonics, tal com ens agradaria rebre-los a nosaltres. Primer vàrem fer una plutja d'idees a la pissarra amb tots els missatges que se'ns ocurrien per tal de no fer faltes d'ortografia, i després ens posàrem a treballar. Per la vesprada, uns minuts abans d'anar-nos a casa, fèrem l'intercanvi de postals al ritme de Macaco. En la primera volta cadascú portava la seua postal i, al parar la música, havia d'intercanviar-la amb el company més proper. A la segona volta, i quan tornà a parar la música, intercaviaren la postal que els havia tocat amb la que li havia tocat a un altre company, i eixa era la que es quedaven definitivament. 
Va ser un joc molt simple, però molt bonic, sobre tot perquè tots varen fer les postals amb estima i il·lusió i així les varen rebre.
A més a més, Raquel i Emma van portar uns cors ssssúper bonics que havien fet i decorat a casa per tots els seus companys, amb missatge personalitzat i tot! Estos detalls fan grup, així que mil gràcies xiques pel súpers cors. I per acabar, Noni també ens va donar un mini marcapàgines amb un missatge per a tots i els personatges de Dorothy, com acomiadament de la novel.la.















Divendres passat tinguèrem dos noves aportacions relacionades amb la unitat 5 de naturals, la dels animals vertebrats i invertebrats. Isaac ens va dur un mural ben xulo que havia fet a casa sobre les classes d'animals vertebrats i ens el va explicar molt bé. També va portar unes imatges que va passar pels equips amb més informació sobre estos grups d'animals. Moltes gràcies Isaac pel teu treball i, sobre tot, per voler compartir-lo!





I com que el tema dels animals ens agrada tant, i sobre tot ens criden l'atenció els insectes i la resta d'invertebrats... Roderic també va compartir amb nosaltres una informació ben xula i diferent. Casualment, ha eixit als quioscs una col·lecció de bestioles (Bichos) que ell ha començat a fer-se. Ens va portar la primera bestiola que ha aconseguit: un escorpí daurat. Ens va parlar tant d'aquest aràcnid com de la resta de bestioles que anirà aconseguint i duguent a classe perquè pugam continuar ampliant els nostres coneixements sobre invertebrats. Moltes gràcies Roderic per compartir amb nosaltres la teua col·lecció i les teues ganes de saber més!




Gràcies xics i xiques per fer possible aprendre de manera diferent!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada