divendres, 10 de febrer del 2017

La caixa de Raquel, el nostre surtidor... i més!

Aquesta setmana vam obrir la caixa de ciències de Raquel, i va ser molt interessant. A banda de portar-nos un mural sobre el cicle de l'aigua, que ja tenim penjat a classe i que ens va servir per repassar tot el que hem aprés, va dur el material per fer un experiment molt xulo i que ha vingut molt bé per ajudar-nos a entendre hui com funciona el surtidor que hem fet (relació aigua-aire).

Primer va fer Raquel l'experiment i ens va explicar molt bé com havíem de fer-lo i què és el que passava, i després el va fer un dels equips de la classe. Esta vesprada el farem la resta, perquè com volem fer-lo d'un en un, necessitem molt de temps.

L'experiment consisteix en:

1. Plenem un recipient d'aigua.
2. Tallem un tros de paper i el fiquem dins un got, apegat a la base d'aquest.
3. Introduïm el got molt aspai i asegurant-nos que entra totalment recte dins el recipient.
4. Què ha passat? Doncs que segons anem fent-lo entrar, l'aire que hi ha dins el got desplaça l'aigua, perquè necessita espai. D'aquesta manera, puja el nivell d'aigua (també perquè la nostra mà està dins el recipient) i quan traguem el got de l'aigua (igual de recte que l'hem fet entrar)... EL PAPER ESTÀ TOTALMENT SEC!!

Ens va agradar moltíssim l'experiència perquè vam aprendre una cosa nova de la relació entre l'aire i l'aigua.
Després, per acabar, vàrem fer una fitxa sobre el cicle de l'aigua, per comprovar que hem aprés bé en què consisteix, i la veritat és que sembla que entre la caixa de Patricia i la de Raquel hem assimilat molt bé el procés. Moltes gràcies Raquel pel treball ben fet!!



























Hui hem fet (per fi!) el nostres surtidors. Hem comprovat que amb sols una botella buida, una palleta i un tros de plastilina podem construir una font. Com som molt llestos, hem deduit de seguida perquè, després de plenar la botella d'aigua, si la tenim tapada no ix aigua per la palleta i, si li llevem el tap, comença a eixir ben ràpid. Això passa perquè al llevar el tap entra l'aire que desplaça l'aigua buscant el seu espai i... l'aigua busca el camí per la palleta! Ens ha agradat molt i ens ho hem passat molt bé.

















Com sembla que estem fent-nos experts científics, esta setmana també hem fet l'experiment que vam pensar junts a classe, aprofitant que Zoe el va fer a casa i ens va portar tots els materials.
Barrejàrem aigua i oli, com ja havíem fet amb Martina, però aquesta vegada deixàrem caure damunt eixa combinació un poc de colorant alimentari roig i observàrem què passava.





L'oli va quedar damunt l'aigua com l'altra vegada, perquè, com ja sabem, la seua densitat és menor.


El colorant va passar la barrera de l'oli i va començar a "ballar" dins l'aigua fent formes molt xules.




Fins que, finalment, va quedar totalment diluït en ella, mentre l'oli continuava surant per damunt dels altres dos líquids. Una altra experiència molt divertida i fàcil de fer a casa. Gràcies Zoe!


I per continuar amb coses especials... Dimarts, el nostre company Víctor ens va portar un regal a tots. Va ser un regal molt especial ja que l'havia fet ell per a cadascun de nosaltres: un marcapàgines pintat i decorat amb la nostra inicial feta de goma eva. Un detall que ens vindrà súper bé quan comencem a llegir el nostre llibre de BAT-TROBADES MARCIANES. Moltes gràcies, Víctor, per pensar en tots i utilitzar el teu temps en fer-nos este regalet tan útil!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada