dilluns, 27 de novembre del 2017

Concurs de dictat per equips!

Hui dilluns hem tornat a fer dictat, com cada dilluns, de les paraules que hem anat llegint al Lletra a Lletra al llarg de la setmana.
Però hui dilluns hem volgut trencar la monotonia i fer un dictat diferent, encara que igual d'efectiu.
Hem fet un dictat per equips (que no hem acabat i que s'allargarà durant tota la setmana). I ho hem fet, de manera que tots, en un moment o altre, havien de buscar de manera individual les lletres que formen cada paraula, amb la novetat de pensar-les primer en equip.
Hem fet torns de dos jugadors per equip. Cada vegada que Noni deia una nova paraula, tots decidíem quines lletres necessitàvem per "escriure-la", i una vegada la teníem clara, els dos encarregats anavaven a la muntanya de lletres de fusta, les buscaven i les duien a l'equip. I una altra vegada, entre tots, escrivíem la paraula damunt la taula.
L'equip que la feia bé punctuava un punt per paraula.
Com que fer dictat així és més "entretingut" en tots els aspectes... Hem decidit fer el dictat al llarg de tota la setmana, inclosa l'oració que toque (açò ja serà dificultat nivell màxim!). Quan acabem el dictat, els equips que tinguen menys punts podran recuperar els que els falten fent una oració inventada per ells.

Aquest joc, a més de motivar-los a pensar, escriure i llegir, ajuda a consolidar correspondència so-lletra d'una manera més relaxada: entre amics, i fomenta el companyerisme i l'acceptació dels diferents ritmes evolutius com una cosa natural, perquè no hi ha pressió per acabar prompte, sino que es felicita el treball a l'equip que aconsegueix la paraula amb la participació de tots els seus membres.

Ja teniu una altra manera de treballar la lectoescriptura més enllà de llegir mecànicament i copiar perquè sí.😉 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada