dissabte, 5 de novembre del 2016

3, 2, 1... COMENCEM NOVA AVENTURA!

Ja tenim tot preparat per començar dilluns les noves unitats (2 de mates, 4 de caste i valen i 2 de naturals) treballant de manera cooperativa.
Estos tres dies ens han vingut molt bé per entendre aquesta manera de treballar i relacionar-nos, encara que ens queda molt per aprendre i anirem fent-ho poc a poc. 

Ja tenim fets els sis equips de 4, que es mantindran el que ens queda de trimestre, si no passa res. Cada taula té una targeta amb el càrrec que té cada xiquet i xiqueta, i que canvia per setmanes de manera que tots roden i passen per totes les responsabilitats. 

Tenim 4 càrrecs per taula:


Miniprofe: encarregat de, una vegada donada l'explicació i fet el treball comú tots a l'hora, anar a la taula de la mestra a enterar-se de quina activitat han de fer i explicar-la als companys de l'equip.

Portaveu: encarregat de transmetre els dubtes de l'equip a la mestra (de moment alçant el braç, després les escriurà al "diari de l'equip". També és qui dóna els resultats dels exercicis quan corregim.

Àrbitre: encarregat de que l'equip mantinga l'ordre i el silenci, i sobre tot el to de veu de manera que tots puguen treballar compartint la informació sense perdre la concentració.

Repartidor: encarregat de que l'equip sempre tinga els llibres, quaderns o fitxes i llibretes que necessita en cada assignatura. També és l'únic que s'alça a entregar els treballs i replega els materials quan hem acabat.

Tots els càrrecs són importants, perquè sols amb que un dels membres no faça la seua feina, l'equip està fallant. Així que tots han de ser responsables de sí mateixos per tal de fer que l'equip funcione.

Les activitats que farem aniran variant segons les necessitats de la classe. Farem temps de treball individual per a després compartir resultats, farem activitats d'equip (llapis al mig) on no podran començar a escriure fins que tots els membres no tinguen clar com i què es fa a l'exercici, farem activitats per parelles (cara-cara o muscle-muscle) per després posar en comú... Es tracta de deixar de costat la competitivitat i traure profit de totes les qualitats que tenen i que poden beneficiar la resta de companys i a ells mateixos.

I ara, us deixe fotos d'algunes coses que vàrem fer ahir: sobre Gloria Fuertes, una endevinalla que va portar Iván, un poema i un conte que va dur Darío. També Martina ens va ensenyar dos peces de joieria del treball de son pare. Pel matí, llegírem un conte: "Siete brujas, siete casas y un huevo", que ens va encantar i del que cadascú va escriure la seua interpretació, o una nova versió, amb dibuix i tot (alguns han d'acabar-ho a casa), i que hem de corregir. A més a més, Carla va portar un llibre xulíssim dels romans, Diego informació que va buscar i escriure sobre l'escola romana i Naiala un súper llibre de teatre de la que ja s'ha convertit en la nostra autora, però aixó el deixarem per a dilluns, perquè ja no teníem més temps i perquè hi ha més companys que han de portar informació dels romans. 

Estic súper contenta amb l'interés i les ganes d'aprendre que tenen. Moltes gràcies per la vostra ajuda i il.lusió.

Bon cap de setmana a totes i tots!









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada